Kattliv nr 4 i butik 26 maj

kattliv nr 4

Parasiter – Vad gör man om katten drar in loppor eller drabbas av rävskabb? En del katter har allergier och är överkänsliga mot parasitmedel som finns på marknaden. Hur gör man då? Visste du att kattens parasiter kan ta över din hjärna? Det kan börja med en influensaliknande förkylning när de små organismerna tar sig in i din hjärna. Har du tur så händer inte så mycket mer. Har du otur så kommer ingen att känna igen dig. Läs om toxoplasma gondii och hur du undviker att drabbas.

Raspresentation Savannah – Fläckig som en leopard, agerar som en hund och gillar att bada.

Festfixaren Micael Bindefeld – Katter, glitter, glamour och lite jord under naglarna…

Multikattboende – Finns det flera katter i ditt hem? Det här ska du tänka på. Artikel med tips och råd för harmoni i hemmet.

 

• Prylar med klös
• Katteljén – Fotografera din katt. TÄVLA DIREKT »
• sKattjakten – Finn det gömda ordet i tidningen och vinn Goodiebag.
• Kryss med katt – Lös korsordet och vinn foder.

… och mycket mer… Vi önskar spinnande läsning!

Tidningen Kattliv nr 4

Kattliv nr 3 i butik 14 april

Kattungar – Det är mycket man behöver tänka på innan man bestämmer sig för en kattunge. Det är en liten familjemedlem som behöver kärlek, vård och omsorg när den flyttar in och även under många år framöver. Det är ett stort och samtidigt kärt ansvar att ta hand om en katt på bästa sätt. Kattliv har pratat kattungar med Joanna Skwarkski, leg. veterinär och kattälskare. Vi har sammanställt hennes goda råd och tips.

Raspresentation Ragdoll – Sveriges populäraste kattras är lugn, snäll och kärvänlig.

Konsten att banta en katt – Hur går man till väga för att få katten att gå ner i vikt? Vad ska man tänka på? Vi har träffat Stina Andersson, djursjukskötare på Erikslust Veterinärklinik, som hjälper överviktiga katter att komma i form.

Kattliv nr 2

Kattliv nr 2 i butik 3 mars

Katten & människan – Du som kattägare känner förmodligen din katt väl och har säkert en klar uppfattning om hur din katt är. Men hur tror du att katten uppfattar dig?

Sova med katt – Bra eller dåligt? – Att ha någon i sängen när man ska sova kan betyda mycket. Det ger trygghet, men man bör vara medveten om riskerna.

Raspresentation Japanese Bobtail – Energisk, lekfull och social katt med kaninliknande bollsvans.

Kattliv nr 1

Kattliv nr 1 i butik 20 januari

 

Raspresentation Turkisk Angora – En vacker, charmig katt med egen vilja.

Kattsim – Simträning är en vanlig rehabilitering för hundar som skadat sig eller har ont i leder. Simning är även utmärkt träning för katter. Möt katten Meg som simtränar en gång i veckan.

Nattprataren, blinda katten och döva katten – Så förenklar du vardagen för din äldre katt.

Kattliv nr 8 i butik 2 december

 

Agility för katt – Agility är en sportig form av interaktion och samarbete mellan dig och din katt. Det är roligt, fartfyllt och stärker dessutom banden mellan er. Möt Somalikatten Lulu, Bengalen Aramis och Huskatten Morris som började med agility i somras.

Raspresentation Sphynx – Nyfiken, social och kärleksfull.

Jourhem – Så fungerar jourhem för hemlösa missar. Vad ska man tänka på om man vill anmäla sitt intresse? Finns det särskilda krav?