Kattliv nr 8 i butik 2 december

Agility för katt – Agility är en sportig form av interaktion och samarbete mellan dig och din katt. Det är roligt, fartfyllt och stärker dessutom banden mellan er. Möt Somalikatten Lulu, Bengalen Aramis och Huskatten Morris som började med agility i somras.

Raspresentation Sphynx – Nyfiken, social och kärleksfull.

Jourhem – Så fungerar jourhem för hemlösa missar. Vad ska man tänka på om man vill anmäla sitt intresse? Finns det särskilda krav?

Kattliv nr 7 i butik 21 oktober

Kattens kost – Vilken kattmat ska man välja och hur korrekt är märkningen av kattfoder?

Raspresentation Orientaliskt långhår – Aktiv, vänlig, mjuk och familjekär.

Katten är inte så ofarlig som man kan tro – Senaste årens forskningsrön vittnar om att katten har en positiv inverkan på människans fysiska och psykiska hälsa. Men det betyder inte att katter är helt ofarliga för människan. När olyckan är framme kan det i värsta fall vara katten som orsakar den.

Årets härligaste kalender 2015

Härliga Kattvänner

Missa inte årets härligaste kattkalender!

Nu kan du beställa Kattlivs kalender ”Härliga Kattvänner 2015″ som är fylld med 12 sköna inspirerande bilder på kattvänner.

kattliv_omslag_6_2014_webb

Kattliv nr 6 i butik 9 september

Diabetes hos katt - Lär dig allt om sjukdomen och var extra observant om din katt bär på några kilo extra. Det finns en stark koppling mellan övervikt och diabetes.

Raspresentation Europé – Mysig, vänlig, mjuk och klok.

Felina fenomen: Många kattägare har upplevt märkliga fenomen med sina katter och många är övertygade om att de både kan läsa tankar och få varsel om vad som komma skall. Lever katter i nuet? Minns de händelser bakåt i tiden och besitter förmågan att planera för framtiden? Kognitionsforskare ifrågasätter den sedan länge härskande uppfattningen om att djur mentalt enbart lever här och nu.

Kattliv nr 5 i butik 8 juli

17 tips & råd i sommarvärmen – Sol och värme är härligt, men ibland kan det bli för mycket av det goda. Så ger du din katt svalka i sommar.

Mjau – Kattens språk: Vad säger katten? Kroppsspråk & kommunikation.

Högt blodtryck? – Ofta går tecknen på att katten har drabbats av högt blodtryck obemärkt förbi. Det är inte förrän målorganen, hjärna, ögon, njurar, hjärta, fått betydande skador som djurägaren märker problemet.

Raspresentation Burma & Bombay