Kattguldet 2010 – Prisutdelning

Årets Kattguld 2010 delas ut på Liseberg den 11 september kl 14.45 på lilla scenen.

Kattliv har delat ut Kattguldet i 12 år. Det har framför allt gått till de eldsjälar som arbetar med att hjälpa hemlösa katter. Vinnaren av Kattguldet har tidigare tilldelats 9999 kr som ett bidrag för verksamheten.

Nu är det dags för det 13:e Kattguldet!

I år består Kattguldet av prissumman 25.000 kr och delas mellan en person som arbetat för att förbättra kattens status och minskat problemen med hemlösa katter samt en person som arbetat med att förbättra vård och veterinärmedicinsk behandling för katter.

Priset delas ut av tidningen Kattliv i samarbete med Lantmännen Doggy och Folksam.

ÅRETS KATTGULD GÅR TILL:

Anne-Marie Nilsson – verkar på Regiondjursjukhuset Bagarmossen

Motiveringen lyder: Anne-Marie är en pionjär inom svensk veterinärmedicin när det gäller diagnosticering och behandling av sjuka katter. Hon har med stort engagemang och oförtrutet arbete verkat för att kunna ge den bästa vården till katter samt att utbilda veterinärkollegor och kattälskare. Hon har också skrivit ett utomordentligt uppslagsverk ”Kattens sjukdomar”.

Kim Lindbom Carlsson – verkar på Djurskyddet Hitta katten Enköping

Motiveringen lyder: För hennes djupa engagemang och mångåriga insats för att hjälpa hemlösa och övergivna katter. Hon sätter alltid kattens bästa före sitt eget och verkar för att dessa katter ska få ett kärleksfullt och trivsamt hem.

Ann-Maries och Kims arbete belönas med en statyett av kattgudinnan Bastet, och en prissumma på 12 500 kr var.

Prisutdelningen äger rum på Lisebergs ”Livat på landet” dagar, lördagen den 11 september kl 14.45 på lilla scenen.